Burde vært standard grunntrening i alle idretter

 

Thomas Alsgaard lovpriser turntrening, og skulle ønske han hadde begynt med slik trening i yngre alder. Foto: Jon A Klasbu

- Burde vært standard grunntrening i alle idretter

Hadde Thomas Alsgaard kunnet spole tiden tilbake, ville han lagt inn turntrening i junioralder

Jeg er sliten. Sliten etter en hard dag i turnhallen. Og det etter kun å ha vist øvelsene. Tør ikke engang tenke på hvordan de må føle seg ungdommene som gjennomførte alt!!

I dag har vi gjennomført vår åpne dag med turnstyrke. Team LeasePlan Go innviterte 40 utøvere til å prøve øvelsene Espen Jansen har lært oss. Og som vi har hatt stor nytte av i treningen. Stort frafall til tross, sikkert noen som så sjakk-VM på TV, eller fulgte sitt lag i nedrykkskampen, de som kom holdt høy kvalitet. De var virkelig på hugget.


Tre timer og rundt 100 øvelser har de lagt bak seg. Med full innsats. Ingen klaging. Ingen unnasluntring. Imponerende.
For det er ingen automatikk i det. Jeg har etterhvert invitert mange utøvere med på treningene med Espen. Utøvere med resultater i verdenstoppen. Som er råsterke. Men i turnhallen møter de noe nytt. Som de ikke behersker. De blir flaue, sure og gir opp. Og reiser hjem og fortsetter med det gamle. Som de behersker. Det er alltid mest komfortabelt. Og så har du selvsagt de som bare snakker om å prøve, men aldri dukker opp.
Jeg så ingen slike tendenser idag. Hemningene ble kastet til siden. Galskap tok over for fornuften.
For det er jo det det handler om. Ikke være redd for å drite seg ut. Eller være dårlig. Feile. Nysgjerrighet og viljen til å prøve nye ting er viktig for å skape utvikling. Og gi det en sjanse. For det tar tid å få nye ting under huden. Før man virkelig får full effekt.


Det jeg sitter igjen med etter å ha jobbet med dagens utøvere er at dette er nyttig. Dette trengs! De er sterke og godt trente. Men går øvelsene utover det skispesifike faller det gjennom. Og der er turn unikt. Det styrker absolutt hele kroppen. Og jeg tror at en bredere base, mer kroppsstyrke vi gi et løft også på det spesifike. Og ikke minst tåler jeg mer spesifikt når resten av kroppen er sterkere. Hadde jeg bare vært ung¿
Turn burde vært standard i alle idretters grunntrening fra ung alder!


Jeg håper utøverne ble inspirert idag, og fortsetter arbeidet fremover. Gi det en skikkelig sjanse. Kontinuitet. Jeg garanterer at de vil ha mye glede av det.
Jeg ble i alle fall inspirert. Å se, og trene med unge utøvere som gir alt. Det gir energi
Les også om Alsgaards første møte med årets snø:

Årets høydepunkt
Les mer om Team Leaseplan Go her


Nettleseren din er utdatert. ikke stoppe utviklingen av Internett.

installere en ny nettleser og gå tilbake til oss

slide_1 slide_2 slide_3 slide_4